Föreläsningar

Föreläsningar

Är du intresserad av att köpa en färdig föreläsning? Maila titeln på vilken/vilka du önskar köpa för mer information om betalning.

Belöningsbaserad hästträning

295 kr

Vad är egentligen belöningsbaserad träning? Vad är det vi tittar på och tar hänsyn till i träning? Finns det bara ett enda sätt att träna på? I denna föreläsning förklarar jag hur inlärning fungerar, vad som driver beteenden samt vad förstärkning innebär. Jag ger dig också värdefulla verktyg för hur du kan starta din belöningsbaserade resa på bästa sätt. Detta är en föreläsning jag önskar att jag själv hade fått se i starten på min egen resa. Inspelningen är ca 52 min.
Denna ingår när du köper kursen "belöningsbaserad hästträning från början till slut".

Lastträning

295 kr

Önskar du att din häst springer till transporten istället för bort ifrån den? Önskar du få en självlastad häst? Då är denna föreläsning någonting för dig! Här djupdyker vi ner i kontext, träningsupplägg och pratar om hur vi kan bryta ner träningen i mindre delar för att få hästarna att se transporten som en resurs och en plats de vill vara på/i. Föreläsningen innehåller många bilder, filmklipp och teoretisk information kring hur vi kan applicera nödvändiga färdigheter för människa och häst i praktiken.


Inspelningen är ca 1h.

Hanteringsträning

295 kr

I den här föreläsningen pratar jag om hur vi kan underlätta hanteringen för både djuren och människor i vardagen. Jag pratar om och visar även hur det kan underlätta med träning när vi väl hamnar i måste-situationer där olyckan varit framme. Är det möjligt att få djuren att gå med på hanteringsprocedurer trots att det finns aversiver och smärta med i bilden? Det här och mycket mer berörs. Ni kommer att få se hands on träning med gris, katt, hund och häst. Föreläsningen passar för alla, oavsett vilken art man tränar. 


Inspelningen är ca 1:40h inklusive frågestund från deltagarna som närvarade.

Crossover-processen

295 kr

Att börja träna belöningsbaserat är fantastiskt och underbart på många sätt, men kan också väcka en del tankar som vi kanske inte käner igen oss i sedan tidigare. Det är mycket känslor som flyter omkring när vi ska lära både oss själva och hästen nya saker, på det stora hela - ett helt nytt språk! Gör jag verkligen rätt? Tycker min häst inte om mig? Varför funkar det för alla andra men inte för mig? Vad tycker alla andra? Dessa fullt rimliga frågor och många fler berörs. I denna föreläsning pratar jag bland annat om strategier för hur vi lättare kan tackla de utmaningar som uppstår i vår vardag och som vi står inför i övergångsprocessen. Föreläsningen riktar sig till dig som behöver motivation, pepp och framför allt till dig som behöver bli snällare mot DIG själv. Det här är en föreläsning i ren positiv förstärkningsanda där både människans och hästens upplevelse i träning står i fokus!

Inspelningen är ca 1:26h inklusive frågestund från deltagarna som närvarade.

Webinaret finns att läsa mer om och köpa här.

Att dansa med utsläckning:
Från frustration till variation

774,60kr

Detta är ett webinarieserie på svenska i tre delar i samarbete med Eva Bertilsson, främst riktad till rutinerade belönigsbaserade tränare som redan är väl bekanta med att jobba med sömlösa träningspass från en belöning till nästa och som vill utmana sitt tänk och sina träningsfärdigheter. 


Innehåll:

Del 1: Teori och diskussioner med film både från hundträning och från tidigare träning med min häst Sigge.

Del 2: Eva och Louise tar med med datorn ut i stallet och sänder live från praktiskt träning.

Del 3: Uppsamling med fortsatt teori samt återblick och reflektioner kring den praktiska träningen.

OBS!

Nästan alla föreläsningar och delar av kurser som du kan köpa på hemsidan ingår i VIP-gruppens medlemskap.