Hästfilosofipodden


Är en nylanserad podd som drivs utav mig Louise tillsammans med min vän Hanna. Här diskuterar vi om livet ihop med hästar utifrån ett belöningsbaserat och relationsfokuserat perspektiv.


Vi berör olika ämnen inom träning och hantering, vanliga fallgropar/utmaningar samt hur man kan tackla dem. Vi utgår från egna erfarenheter och forskningsbeprövade metoder. Detta är en podd för alla oavsett kunskapsnivå, för dig som behöver pepp och motivation, eller för dig som bara älskar hästar helt enkelt. 


Podden finns tillgänglig på Spotify och Libsyn samt på andra ställen där poddar finns. Du kan även lyssna direkt här nedan.

1. Allra första avsnittet


Äntligen är vi igång! I det här avsnittet presenterar vi oss själva och vad podden kommer att handla om.

2. Frivillig hantering/frivilligt deltagande


Hur ser vi på frivillig hantering/frivilligt deltagande och varför är det så viktigt för oss? Vi pratar lite kort om startknappar och att ge kontrollen tillbaka till hästen.

3. Tryck och eftergift


Vi reder ut vad det betyder för oss och hur man kan använda sig av tryck utan att det blir aversivt. Vi funderar, finns det verkligen ett rätt svar på allt? 

4. Crossover


Vad innebär det? Vi pratar om egna erfarenheter, andras erfarenheter och Louise delar en superfin historia från sin elev.

5. Frustration


Varför uppstår det och hur kan man undvika det eller hantera det om det uppstår? Vi delar med oss av egna erfarenheter och våra hästar låter som monster - trots att de såklart absolut inte är det!

Har du några frågor?


Eller har du önskemål om vad du skulle vilja höra oss prata om i ett avsnitt?

Tveka inte att höra av dig med förslag.