Kurser

Kurser

Här kan du hitta kurser som erbjuds både på plats och på distans. Information om hur du anmäler dig står i respektive kurs.

Belöningsbaserad hästträning från början till slut. Kursstart 27 mars 2024.

2000kr

Den här onlinekursen riktar sig till dig som vill starta sin belöningsbaserad resa, bara prova på, eller till dig som tränat ett tag men behöver backa bandet lite. Kursen är helt på distans och sträcker sig över fem veckor och sker i en sluten facebookgrupp. Första veckan är teoretisk där ni får tillgång till en fördjupad föreläsning om vad belöningsbaserad träning är, hur inlärning fungerar, vad som driver beteenden samt hur vi kan förbättra våra observationsfärdigheter och bredda vår verktygslåda. Efter teoriveckan följer fyra veckor av praktisk träning med din häst. Ni kommer under veckorna att få strukturerade och tydliga övningar som ni jobbar med i egen takt, mängder med videoklipp från träningsexempel. Jag coachar er under hela resans gång!

Ledord och fokusområde är avslappning hos både de fyr- och tvåbenta, det är högsta prioritet! Hur startar man ett pass? Hur avslutar man ett pass? Hur får man hästen att förstå vad jag ber den om? Hur får jag ett flyt i passen utan frustration eller undvikanden? Allt detta och MYCKET mer täcker vi in under kursen. Efter att du gått kursen önskar och hoppas jag att du och din häst har fått en stabil grund och kommunikation för att kunna ta er träning till nästa nivå fullproppat med motivation, inspiration och glädje. Oavsett om du vill fortsätta att träna belöningsbaserat eller inte efter kursavslut, så garanterar jag att du kommer att se på din träning och din häst med helt nya ögon.


Vill du hänga med på fem intensiva och vansinnigt roliga veckor? Maila ditt intresse för mer info om nästa kursstart 🥕.

Hantering ur olika perspektiv

lanseras i april 2024!

(för hund och kattägare)

Har du upplevt att hantering fungerar i vissa situationer men inte i andra? Har du lätt för att fastna i mönster och att inte komma vidare i din träning? I den här kursen kommer du att få verktyg för att möta upp ditt djur på bästa sätt och göra träningen så sömlös som möjligt. Fokus ligger på att observera beteenden, samt utveckla och anpassa strategier utifrån individ och situation.

Vanliga frågor som vi fördjupar oss i under kursen:
“Hur vet jag vad jag ska göra och när jag ska göra det?”
“Vad gör jag när det inte blir som jag tänkt mig?”
“Hur hanterar jag en måste-situation som vi inte hunnit träna på?”

Hantering ur olika perspektiv är kursen för dig som vill utveckla hanteringsträning med din hund eller katt, utifrån ett beteendeanalytiskt perspektiv. Detta är en exklusiv kurs med endast plats för sex deltagare. Kursen genomförs online via låst facebookgrupp och innehåller både föreläsningar, livesänt material, analys av deltagares videoklipp, feedback och coaching. Om du vill hålla dig uppdaterad och få rabatt samt förtur så maila intresseanmälan till hanteringurolikaperspektiv@gmail.com.

Kommunikationskurs i Hammarlunda

(Skåne) 27-28 april 2024

2500kr

Helgen kommer att vara fullproppad med teori varvat med praktisk träning för de tvåbenta samt med hästarna som finns tillgängliga på gården. Som deltagare kommer du att få träna dina egna färdigheter och få fler verktyg med dig hem i ryggsäcken som konkret och på ett enkelt sätt blir applicerbara i din egen träning med häst (eller vilket djur/människa du än tränar för den delen). Vi tittar på de små detaljerna som gör stor skillnad i träning utifrån ett beteendeanalytiskt perspektiv. Helgen kommer att riktas till lastträning som övergripande fokusområde vilket i mindre byggstenar inkluderar både kommunikation, balans, styrka, proprioception och mycket mer. För mer info och anmälan är du välkommen att kontakta arrangör Charlotta Dykes på: Charlottadykes@gmail.com

Lastträningskurs i Örnsköldsvik (norrland)

1-2 Juni 2024

2500kr

Denna träff har liknande innehåll som kursen i Skåne. Helgen kommer att riktas till lastträning som vi nördar ner kring i så små delar som möjligt för att göra lastningen stressfri för både människa och häst. Vi tittar på de små delar och förändringar i miljön som kan göra stor skillnad för hur hästen upplever situationen. Helgen kommer att vara fullproppad med teori varvat med praktisk träning för de tvåbenta samt med hästarna som finns tillgängliga på gården. Som deltagare kommer du att få träna dina egna färdigheter och få fler verktyg med dig hem i ryggsäcken som konkret och på ett enkelt sätt blir applicerbara i din egen träning med häst. För mer info och anmälan är du välkommen att kontakta arrangör Anna Englund på: Anna@norberg.de

Klickerkurs i Göteborg

8-9 juni 2024

3395kr

Denna kurs är riktad till inbitna klickernördar och hålls hemma hos mig i Kungälv, strax norr om Göteborg. Vi tar träningen till nästa nivå och innehållet formas baserat på kursdeltagarnas önskemål. Du bör ha tränat belöningsbaserat ett tag med goda kunskaper kring hur inlärning fungerar och vara bekväm med att experimentera. Vi kommer att fördjupa oss i olika teoretiska koncept och teman och diskutera strategier för träningsupplägg. Vi kommer också att arbeta praktiskt med mina hästar och katter. Medlemmar i VIP-gruppen har förtur på plats. För mer info och anmälan är du välkommen att kontakta mig här.

Instruktörsworkshop

sommar 2024

I samarbete med Carolina Fransson håller vi en workshop i sommar för eleverna som går OHR+ instruktörsutbildning. Workshopen riktar sig till dig som önskar ha en karriär inom utbildning och/eller som instruktör inom hästträning. Innehållet fokuserar på och handlar om hur du kan förmedla din kunskap till dina elever. Vi undersöker helt enkelt de möjligheter och utmaningar det innebär att jobba med människans beteende och lärande.


Platserna på workshopen är vikta till deltagarna på instruktörsprogrammets hästtränarår. Om du är intresserad av att läsa mer om programmet och hålla dig uppdaterad inför nästa års kursstart så kan du klicka här.

Klickerträna djur på Brennlia gård (Brumunddal, Norge)

September 2024

Denna kurs riktar sig till dig som vill ha mer erfarenheter av att träna olika djurarter belöningsbaserat. Du kommer att få med dig teoretiska kunskaper samt få möjligheten att träna praktiskt med flera olika djurarter som finns på gården.

Mer info om anmälan kommer.

Grunder i belöningsbaserad träning i Rättvik (Dalarna) 14-15 september 2024

2500 kr

Den här helgen tar jag dig igenom grunderna för belöningsbaserad träning. Du kommer få en fördjupad förståelse för hur inlärning och beteenden fungerar samt utveckla din förmåga att läsa av hästarna och deras sätt att kommunicera. Oavsett vilken önskeaktivitet du vill göra tillsammans med din häst kommer du att få verktyg för hur du kan ta med belöningsbaserade principer in i din träning. Kursen riktar sig till dig som är ny- eller som tränar belöningsbaserat och vill utveckla sina träningsfärdigheter. DHA är störst i Sverige på beridet bågskytte. Kursen hålls på deras gård och träning gör vi tillsammans med hästarna som bor där. Mer info om anmälan kommer.

OBS!

Nästan alla föreläsningar och delar av kurser som du kan köpa på hemsidan ingår i VIP-gruppens medlemskap.